Pretraživanje

Recepti

Dimljena vješalica s roštilja slavonska

Specijalitet slavonske kuhinje

FMG d.o.o. : Dimljena vješalica s roštilja slavonska Sastojci: svinjski file pac (salamura) kuhano povrće bešamel umak začini Svinjski file obraditi, izrezati na odreske i u pacu (salamuri) držati 24 sata. Nakon toga se odresci povezuju i dime na laganu dimu 5 do 6 sati. Dimljeni odresci peku se na roštilju nekoliko minuta. Uz vješalicu se služi kuhano povrće garnirano bešamel umakom.

Ćevapćići s roštilja

FMG d.o.o. : Ćevapćići s roštilja Sastojci za 10 osoba: 1,2 kg goveđe vratine, 500 g ovčje vratine ili nemasne svinjetine, 2 česna češnjaka, sol, papar, 1/2 dl vode. Meso bez žilica se nareže na komadiće, posoli se i pusti da odstoji nekoliko sati. Zatim se samelje, popapri i doda sok od češnjaka. Masa se dobro izgnječi dok se dobro ne veže, te se ostavi oko dva sata na hladnom. Nakon toga se meso još jednom izgnječi i oblikuje u ćevapčiće debljine prsta. Slože se na pladanj i ostave se još jedan sat u hladnjaku. Peku se na zagrijanoj grijnoj ploči roštilja. Ploča ne smije biti pregrijana da ćevapčići ostanu sočni. Uz ovako pečene ćevapčiće servira se narezani luk, svježa paprika ili rajčica, ajvar i vrhnje.

Filesteak s roštilja

Specijalitet kreativne kuhinje

FMG d.o.o. : Filesteak s roštilja Sastojci: goveđa pisanica madeira umak umak holandez kolut ananasa sir trapist trešnja maslac kroketi ulje mrkva grašak sol, papar, vegeta.Od goveđe pisanice odreže se steak, začini se (sol, papar, vegeta) i ispeče na roštilju. Posebno se napravi madeira umak i holandez umak. Kad je steak pečen doda se na njega prepečeni kolut ananasa i sir trapist. U salamanderu zapeče se tako da se sir rastopi. Preko filesteaka prelije se umak - svaki po jednoj polovici steaka.Gotovo se jelo ukrasi trešnjom te posluži uz mješano povrće na maslacu i uz krokete.

Grdobina u bijelom vinu s roštilja

Specijalitet kvarnerske kuhinje

FMG d.o.o. : Grdobina u bijelom vinu s roštilja Sastojci za 4 osobe: 1,5 kg čiste grdobine, 0,08 kg maslaca 0,4 l bijela vina 0,10 l ribljeg temeljca malo brašna, soli, papra, vegete i peršina, malo vrhnja za kuhanje Grdobinu izrezati na fete, posoliti, popapriti i utrljati u njih malo vegete. Popržiti je na roštilju da dobije rumenu boju. U tavi otopiti maslac, dodati svjetlo poprženo brašno, te zaliti vinom i temeljcem. Kad umak prokuha doda se na pola pečena grdobina i kuha oko 10 minuta. Pri kraju se doda vrhnje za kuhanje. Poslužuje se s lešo krumpirom.

Ražnjići s roštilja

FMG d.o.o. : Ražnjići s roštilja Sastojci za 4 osobe: 600-700 g svinjetine (filet), 250 g luka, 1 žlica ulja, sol, papar. Meso se nareže na manje komadiće (3 x 3 cm) i nabode na drvene štapiće ili željezne šipke dugačke oko 15 cm. Ražnjići se posole, popapre, premažu uljem i ostave nekoliko sati u hladnjaku da meso upije sol i začine.