Pretraživanje

Recepti

Ražnjići s roštilja

FMG d.o.o. : Recepti : Ražnjići s roštilja

Sastojci za 4 osobe: 600-700 g svinjetine (filet), 250 g luka, 1 žlica ulja, sol, papar.

Meso se nareže na manje komadiće (3 x 3 cm) i nabode na drvene štapiće ili željezne šipke dugačke oko 15 cm. Ražnjići se posole, popapre, premažu uljem i ostave nekoliko sati u hladnjaku da meso upije sol i začine. Po želji se mogu posuti i crvenom paprikom ili pokapati sokom od češnjaka. Peku se na zagrijanoj grijnoj ploči roštilja. Ploča ne smije biti pregrijana da ražnjići ostanu sočni.Uz ovako pečene ražnjiće servira se narezani luk, svježa paprika ili rajčica, ajvar i vrhnje. Ražnjići se mogu pripremati i od telećeg, ovčjeg ili pilećeg mesa.

Recepti : Ostali članci

Dimljena vješalica s roštilja slavonska

Dimljena vješalica s roštilja slavonska

Specijalitet slavonske kuhinje

Datum: 26.2.2008.

Sastojci: svinjski file pac (salamura) kuhano povrće bešamel umak začini Svinjski file obraditi, izrezati na odreske i u pacu (salamuri) držati 24 sata. Nakon toga se odresci povezuju i dime na laganu dimu 5 do 6 sati. Dimljeni odresci peku se na roštilju nekoliko minuta. Uz vješalicu se služi kuhano povrće garnirano bešamel umakom.

Ćevapćići s roštilja

Ćevapćići s roštilja

Datum: 3.1.2008.

Sastojci za 10 osoba: 1,2 kg goveđe vratine, 500 g ovčje vratine ili nemasne svinjetine, 2 česna češnjaka, sol, papar, 1/2 dl vode. Meso bez žilica se nareže na komadiće, posoli se i pusti da odstoji nekoliko sati. Zatim se samelje, popapri i doda sok od češnjaka. Masa se dobro izgnječi dok se dobro ne veže, te se ostavi oko dva sata na hladnom. Nakon toga se meso još jednom izgnječi i oblikuje u ćevapčiće debljine prsta. Slože se na pladanj i ostave se još jedan sat u hladnjaku. Peku se na zagrijanoj grijnoj ploči roštilja. Ploča ne smije biti pregrijana da ćevapčići ostanu sočni. Uz ovako pečene ćevapčiće servira se narezani luk, svježa paprika ili rajčica, ajvar i vrhnje.

Filesteak s roštilja

Filesteak s roštilja

Specijalitet kreativne kuhinje

Datum: 3.1.2008.

Sastojci: goveđa pisanica madeira umak umak holandez kolut ananasa sir trapist trešnja maslac kroketi ulje mrkva grašak sol, papar, vegeta.Od goveđe pisanice odreže se steak, začini se (sol, papar, vegeta) i ispeče na roštilju. Posebno se napravi madeira umak i holandez umak. Kad je steak pečen doda se na njega prepečeni kolut ananasa i sir trapist. U salamanderu zapeče se tako da se sir rastopi. Preko filesteaka prelije se umak - svaki po jednoj polovici steaka.Gotovo se jelo ukrasi trešnjom te posluži uz mješano povrće na maslacu i uz krokete.

Grdobina u bijelom vinu s roštilja

Grdobina u bijelom vinu s roštilja

Specijalitet kvarnerske kuhinje

Datum: 3.1.2008.

Sastojci za 4 osobe: 1,5 kg čiste grdobine, 0,08 kg maslaca 0,4 l bijela vina 0,10 l ribljeg temeljca malo brašna, soli, papra, vegete i peršina, malo vrhnja za kuhanje Grdobinu izrezati na fete, posoliti, popapriti i utrljati u njih malo vegete. Popržiti je na roštilju da dobije rumenu boju. U tavi otopiti maslac, dodati svjetlo poprženo brašno, te zaliti vinom i temeljcem. Kad umak prokuha doda se na pola pečena grdobina i kuha oko 10 minuta. Pri kraju se doda vrhnje za kuhanje. Poslužuje se s lešo krumpirom.

Ražnjići s roštilja

Ražnjići s roštilja

Datum: 3.1.2008.

Sastojci za 4 osobe: 600-700 g svinjetine (filet), 250 g luka, 1 žlica ulja, sol, papar. Meso se nareže na manje komadiće (3 x 3 cm) i nabode na drvene štapiće ili željezne šipke dugačke oko 15 cm. Ražnjići se posole, popapre, premažu uljem i ostave nekoliko sati u hladnjaku da meso upije sol i začine.